Bloodcult's blog with film and book reviews, past articles about Art, History, Mythology, Literature, Cinema, Philosophy and much more. For now, available only in Greek.

Friday, May 13, 2011

A. Bierce – Το Αλφαβητάρι του Διαβόλου (Ηλέκτρα)

Τι μπορεί να πάθει ένας άνθρωπος ο οποίος έχει περάσει και έχει ζήσει σε τρομερά και αποτρόπαια αληθινά γεγονότα, όπως την ολοκληρωτική φρίκη του εμφυλίου πολέμου στην Αμερική; Τη συμβίωση με πτώματα φίλων του και τις αβάσταχτες κακουχίες ενός πεδίου μάχης; Το βίωμα της πλήρους αδικίας, απάτης και διαφθοράς σε όλες τις φάσεις της ζωής του; Να αυτοκτονήσει ή να μεταμορφωθεί στον Άμπροουτζ Μπήρς… Δηλαδή να χαρακτηρίζεται σαν κυνικός μισάνθρωπος, ατίθασος μισογύνης, απογοητευμένος από κάθε λογής πολιτικούς και πολιτισμούς, και, τέλος, ορκισμένο εχθρό όλων των θρησκειών-παπάδων κάθε γνωστής ή πιθανής λατρείας. Η προσωπικότητά του έγινε γνωστή μέσα από τις καυστικές στήλες της εφημερίδας Examiner του San Fransisco. Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα πανέξυπνο σατιρικό και βλάσφημο καυστικό λεξικό, στο οποίο ο συγγραφέας δίνει τη δική του ερμηνεία αλφαβητικά για ένα μεγάλο αριθμό λέξεων που τον απασχολούν. Τα μίση του παίρνουν μορφή μέσα από τις επεξηγήσεις του…
Αρχιερέας: Αξιωματούχος της εκκλησίας με υψηλό βαθμό αγιότητας και παχυλή προαγωγή. Ένα μέλος της αριστοκρατίας του παραδείσου! Ένας καθωσπρέπει κύριος του Θεού!
Νεκροφόρα: Το παιδικό καροτσάκι του Χάρου!

No comments:

Post a Comment