Bloodcult's blog with film and book reviews, past articles about Art, History, Mythology, Literature, Cinema, Philosophy and much more. For now, available only in Greek.

Thursday, May 26, 2011

Brainstorm

Σκηνοθεσία: Φώτης Σκουρλέτης
Cast: Αργύρης Θανασούλας, Δήμητρα Σύρου
Οι πρώτες εικόνες που γεννάει το μυαλό μιας διαταραγμένης προσωπικότητας μετά τη διάπραξη ενός φόνου εν θερμώ. Μέσα σε μια βαθειά noir ατμόσφαιρα, ενισχυμένη με εξπρεσιονιστικά στοιχεία, ο άνθρωπος του Brainstorm προσπαθεί να ξεφύγει από έναν κόσμο όπου η ενότητα του χώρου και του χρόνου έχει χαθεί. Οι εικόνες διχασμού που ξεπηδούν από το υποσυνείδητο, κάνουν την προσπάθειά του πιο δύσκολη, καθώς βυθίζεται όλο και πιο πολύ στον κόσμο του παραλόγου. Ίσως η τελευταία του ευκαιρία πριν χαθεί στο έρημο αστικό περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί μέσα του. Το Brainstorm έχει διάρκεια 7 λεπτά και προβλήθηκε για πρώτη φορά το Σεπτέμβρη του 2006 στο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας, καθώς μετέπειτα και στην Αθήνα στο Trianon Film Center.
Ευχαριστούμε τον Θοδωρή από τους “Garden in Black” που μας έστειλε αυτή την παρουσίαση, ο οποίος είναι και ο υπεύθυνος για τη μουσική υπόκρουση της ταινίας.

No comments:

Post a Comment