Bloodcult's blog with film and book reviews, past articles about Art, History, Mythology, Literature, Cinema, Philosophy and much more. For now, available only in Greek.

Monday, May 9, 2011

R.H. Eisenman & M. Wise – The Dead Sea Scrolls Uncovered


Μπορείτε να φανταστείτε τι θα συνέβαινε εάν ξαφνικά έβγαιναν στην επιφάνεια κείμενα που θα άλλαζαν την εικόνα του κόσμου που έχουμε για το παρελθόν; Με τα χειρόγραφα που βρέθηκαν το 1947 στις σπηλιές του Κουμράν στην Νεκρή Θάλασσα, πολλά από όσα διδάσκονται ανά τον κόσμο για τις πρωτοχριστιανικές κοινωνίες κλονίστηκαν. Βέβαια γνωρίζοντας την σημασία αυτών των χειρογράφων, κάποιοι παράγοντες θέλησαν - και τα κατάφεραν - να πάρουν πολλά από αυτά στην κατοχή τους, και να τα κρατήσουν μακριά από τους μελετητές. Μετά από την ανακάλυψη τους, όλοι ήθελαν να τα μελετήσουν. Όμως, ο ανταγωνισμός είχε χαρακτήρα ιησουιτικό-μασονικό. Ποιοι ενέχονται στην υπόθεση συγκέντρωσης και απόκρυψης; Οι μυστικές υπηρεσίες της Ιορδανίας, του Ισραήλ και της Σ. Αραβίας, η βιβλιοθήκη της Ιερουσαλήμ (που ελέγχεται από τους Δομινικανούς και το Βατικανό), Μονοφυσίτες, Σιωνιστές, Μασόνοι, Γαλλικές και Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και Άγγλοι τέκτονες! Φόβος και δυσπιστία κυριάρχησαν σε όλες τις μεριές. Για πολλούς λόγους. Ο κυριότερος ήταν (και είναι ακόμα) ότι, αν το περιεχόμενο τους γινόταν γνωστό, θα κατέρρεαν πέραν της μιας θρησκείας-στυλοβάτες του σημερινού κόσμου, ή τουλάχιστον θα έπαυαν να ισχύουν στην σημερινή μορφή τους. Πρόκειται δηλαδή για έναν σημαντικό κίνδυνο όσον αφορά τα θρησκευτικά κατεστημένα των Χριστιανών και του Ιουδαϊσμού.

Τα χειρόγραφα αυτά αναφέρονται σε πράγματα και καταστάσεις μιας εποχής, για τα οποία γνωρίζαμε μόνο από Χριστιανικά κείμενα. Μια νέα πηγή γνώσης είναι στη διάθεσή μας. Ή μάλλον στην διάθεση κάποιων, οι οποίοι δεν νομίζω να την μοιραστούν μαζί μας. Κάποια από αυτά τα χειρόγραφα όμως ήδη έχουν εξεταστεί, και τα συμπεράσματα μαζί με τις μεταφράσεις υπάρχουν σ’ αυτό το βιβλίο. Πρόκειται για ένα άκρως επιστημονικό βιβλίο, μια διεισδυτικότατη μελέτη για μια σειρά από θέματα, όπως το Μεσσιανικό κίνημα, ο Κατακλυσμός, τα Εκστατικά Οράματα, οι Προφητείες, τα Μυστήρια, η Αστρολογία, η Μαντεία, τα Μαγικά Φυλακτά και άλλα. Είναι τα κείμενα και η φιλολογία του Μεσσιανικού Κινήματος της Παλαιστίνης. Του κινήματος που ξεκίνησε την Ιουδαϊκή εξέγερση και πυρπόλησε τον Ναό της Ιερουσαλήμ. Σίγουρα πρόκειται για ένα θέμα που ενδιαφέρει πέρα απ’ τους ιστορικούς και τους ερευνητές, όλους τους αναζητητές της αλήθειας. Είναι ένα πολύ σοβαρό βιβλίο, που τεκμηριώνει τα όσα γράφει. Κυκλοφορεί και στα Ελληνικά από διάφορους εκδοτικούς οίκους. Η επιλογή της έκδοσης ας βαρύνει εσάς. Πρέπει πάντως να σας πω ότι ο επιστημονικός του τρόπος γραφής και λόγος σίγουρα είναι κουραστικός. Αν όμως πραγματικά σας ενδιαφέρει η αλήθεια…

No comments:

Post a Comment