Bloodcult's blog with film and book reviews, past articles about Art, History, Mythology, Literature, Cinema, Philosophy and much more. For now, available only in Greek.

Wednesday, May 11, 2011

Salvation – The mother of all Vamps

Οι περισσότεροι θα θυμούνται το εξώφυλλο του “The Principle of Evil Made Flesh” των Cradle of Filth. Για τη φωτογραφία αυτή, καθώς και για άλλες παρόμοιας θεματολογίας, υπεύθυνος είναι ο Nigel Wingrove της Salvation Films. Επίσης, και η Eileen Daly (“From the Cradle to Enslavevideo και “Razorblade Smile”) βρίσκεται στο προσωπικό της εταιρίας και δουλεύει σαν μοντέλο για φωτογραφήσεις και εξώφυλλα. Η Salvation είναι μια εταιρία που ειδικεύεται στην αναπαραγωγή παλιών underground ταινιών (ή B-movies, όπως είναι γνωστές) δίνοντας έμφαση στα vampires, horror, S/M και σε γενικές γραμμές στον παλιό ακραίο παγκόσμιο κινηματογράφο. Έχει την έδρα της στην Αγγλία, μια χώρα στην οποία η λογοκρισία, ιδιαίτερα στον κινηματογράφο, είναι αληθινός εφιάλτης. Η Salvation προσπαθεί να αναδείξει ταινίες του παρελθόντος που έχουν χαθεί ή δεν έχουν ποτέ κυκλοφορήσει σε video/DVD. Αναλαμβάνει και πολλές νέες παραγωγές πάνω στα ίδια θέματα που προαναφέρθηκαν, με ιδιαίτερη έμφαση στον σκοτεινό ερωτισμό και το απαγορευμένο. Πολλοί θα βρουν τις ταινίες της αρκετά ακραίες, και ιδιαίτερα αυτές που καταπιάνονται με θρησκευτικά θέματα, καθώς και χαρακτήρες που θεωρούνται «αγνά και ταπεινά» από το ευρύ κοινό. Πολλές από τις νέες κυκλοφορίες έχουν βλάσφημο περιεχόμενο. Η Salvation επιδιώκει να δώσει έμφαση στις αδυναμίες του ανθρώπου και στα κρυφά του όνειρα, όπου προσεγγίζει τις απαγορευμένες ηδονές και τις αγκαλιάζει.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν όμως οι παλιές της επανακυκλοφορίες από ειδήμονες του underground. Για παράδειγμα ταινίες του Jean Rollin όπως το “Fascination”, το “The Living Dead Girl” ή το “The Rape of the Vampire”, τα “Frightmare” και “The House of Whipcord” του Peter Walker, και δεκάδων άλλων cult σκηνοθετών. Ακόμα, η Salvation διανέμει και δεκάδες τίτλους από την Αγγλική Pagan Films, καθώς και vampire περιοδικά, merchandising, αφίσες, κάρτες, soundtracks και άλλα. Η εταιρία έχει διάφορες υποδιαιρέσεις και κάθε μία από αυτές ειδικεύεται σε μια συγκεκριμένη θεματολογία. Οι κυριότερες είναι η Redemption, που ειδικεύεται στο ευρωπαϊκό sex & horror, η Jezebel για 60s και 70s αισθησιακές ταινίες, η Purgatory για πιο hardcore τίτλους και η Gothica, που αναλαμβάνει όλες τις νέες horror παραγωγές. Το πρόβλημα όμως με τη λογοκρισία στην Αγγλία είναι τόσο μεγάλο, που μόνο συγκεκριμένους τίτλους μπορούν να παραγγείλουν οι κάτοικοι της χώρας, οπότε η εταιρία δουλεύει πολύ με αποστολές στο εξωτερικό. Η διεύθυνσή της στο διαδίκτυο είναι: www.Salvation-films.com.

No comments:

Post a Comment