Bloodcult's blog with film and book reviews, past articles about Art, History, Mythology, Literature, Cinema, Philosophy and much more. For now, available only in Greek.

Wednesday, March 7, 2012

Metal Defiance ‘zine (issue 15)

Μακάρι και το Bloodcult να είναι αρκετά δυνατό ώστε να φτάσει τα 15 τεύχη όπως το Metal Defiance… Για όσους δεν ξέρουν, είναι το πιο παλιό underground έντυπο στον ελληνικό χώρο και συνεχίζει κάθε φορά πιο δυναμικά και με μεγαλύτερη οργή για τα δρώμενα στην ελληνική σκηνή, και όχι μόνο. Σε αυτό το τεύχος θα βρείτε συνεντεύξεις από “Afformanve”, “Sirenia”, “Black Winter”, “Ancient Rites”, “Faceless God”, “Devathorn” και “Akercocke”. Ο Belfegor κάνει την οργή μελάνι και πάλι στα πάντοτε θεϊκά και ειλικρινά «κακώς κείμενα» του τεύχους και σε γενικές γραμμές το τεύχος το χαρακτηρίζει και πάλι μια ντομπροσύνη και in-your-face στάση που είτε θα λατρέψεις είτε θα μισήσεις. Δεν υπάρχει μέση κατάσταση. Ίσως σε διαφορετικά πλαίσια τόπου το Bloodcult να ταυτιζόταν με το Metal Defiance στο θέμα της ύλης. Μόνο ένα Defiance μπορεί όμως να υπάρξει, και όσο συνεχίζει δεν θα κρίνω εγώ αν κάνει καλά τη δουλειά του μιας και ο σεβασμός που έχει κερδίσει όλα αυτά τα χρόνια είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Μπορεί να θεωρώ πως σε κάποια σημεία ξεφεύγει, όχι στο θέμα της επίκρισης αυτό καθεαυτό, όσο στο όχι ο Belfegor παίρνει βαριά κάποια πράγματα και τον χαλάνε. Από την άλλη όμως, η ελευθερία του γραψίματος και της έκφρασης μέσα στις σελίδες του, η απαισιόδοξη ποιητική του διάθεση και αγανάκτηση δηλώνουν ευαισθησίες που ελάχιστοι έχουν. Πέραν των μουσικών θεμάτων, κριτικών και άρθρων στο τεύχος, η ουσία του Metal Defiance βρίσκεται στα λόγια του Belfegor.

3 comments:

  1. apo pou bori kapios na agorasi genikos Metal Defiance?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ep'aytou tha soy apantisei syntoma o idios o syntaktis toy fanzine, opws mou eipe o idios. Perimenei prwta na bgei to epomeno toy teyxos.

      Syggnwmi gia tin kathysterisi, alla logw diaforwn problimatwn argisame na doyme to sxolio sou.

      Delete
    2. Απο σημερα για οποιον φιλο ενδιαφερεται,το METAL DEFIANCE διανεμεται ΔΩΡΕΑΝ απο το Inferno records store, Eμμανουηλ Μπενακη 68 στα Εξαρχεια (https://www.facebook.com/pages/Inferno-Records-Store/157365857695220).

      Delete