Bloodcult's blog with film and book reviews, past articles about Art, History, Mythology, Literature, Cinema, Philosophy and much more. For now, available only in Greek.

Thursday, October 6, 2011

Κ.Γ. Παπαδημητρακόπουλος – Ο Σατανισμός στη Μουσική Ροκ (Εκδόσεις Φωτοδότες)

Εννοείται πως αυτό το βιβλίο δεν αντιμετωπίζεται σοβαρά από το περιοδικό, αλλά ήθελα από καιρό να γράψω γι’ αυτό και να μοιραστώ με τους αναγνώστες κάποιες από τις ηλιθιότητες που λέει. Θα ξεκινήσω από τα κλασικά αρχικά AC-DC και KISS, που σύμφωνα με τον κ. Παπαδημητρακόπουλο σημαίνουν «Anti-Christ Death to Christ» και «Kings Ιn Satans Service» αντίστοιχα. 
Το εξώφυλλο του δίσκου των ManowarKings of Metal” παρουσιάζει τον Αντίχριστο που εμφανίζεται μέσα από το χάος, κρατά το ξίφος της εξουσίας και προχωρεί να καθυποτάξει τα Έθνη, οι σημαίες των οποίων πέφτουν σχισμένες στο έδαφος, κυρίως οι χριστιανικές με το σταυρό(!!!). 
Για το εξώφυλλο του δίσκου των Heavens GateLivinin Hysteria”, ο συγγραφέας αναλύει ότι απεικονίζει τον Σατανά που αναπαύεται, έχοντας καθυποτάξει πλήρως τη νέα γενιά και το αύριο του κόσμου.
Το βιβλίο βέβαια δεν παραλείπει να αναφέρει και τα υποτιθέμενα μηνύματα που υπάρχουν στην αντίστροφη πλευρά των δίσκων (σσ. Προφανώς ο τύπος θα είδε το “Trick or Treat” και θα είχε εφιάλτες για κανένα εξάμηνο!). Αναφέρει μηνύματα που υπάρχουν σε δίσκους των Queen, Eagles, Judas Priest, Iron Maiden, Μαρινέλα, Τουρνά, Παπακωνσταντίνου, κ.ά. Δε σας είπε κανείς κύριε Παπαδημητρακόπουλε ότι τα rock και metal συγκροτήματα δε χρειάζεται πλέον να περάσουν υποσυνείδητα μηνύματα, εφόσον ότι θέλουν να πουν το ηχογραφούν από την κανονική πλευρά του δίσκου; Κι εξάλλου αναρωτιέμαι ποιος σώφρων άνθρωπος, εκτός από εσάς, θα έπαιρνε έναν δίσκο για να τον ακούσει από την ανάστροφη και να χαλάσει και τη βελόνα του πικάπ του (που παρεμπιπτόντως ήταν και πανάκριβες).
Αν λοιπόν σας κούρασαν τα βαθιά φιλοσοφικά νοήματα των βιβλίων και θέλετε να διαβάσετε κάτι ελαφρύ που θα σας φτιάξει τη διάθεση, αν σιχαθήκατε το metal και πλέον τη βρίσκετε με Κοινούση, αν αναρωτιόσασταν πάντα γιατί τα εξώφυλλα των rock και metal είναι τόσο περίπλοκα και αισθανόσασταν μειονεκτικά που δεν μπορούσατε να τα αποσυμβολίσετε, το Bloodcult προτείνει: Ο Σατανισμός στη Μουσική Ροκ – το βιβλίο που θα ικανοποιήσει όλες τις προαναφερθείσες απαιτήσεις σας και θα σας χρησιμεύσει ως ασπίδα για να προστατέψετε τη νέα γενιά από τα νύχια του Σατανά!

1 comment:

  1. Αρχικα πιστευα πως εχει δικιο ο Παπαδημητρακοπουλος αλλα μολις διαβασα οτι αναφερει και τους Pink Floyd ως σατανιστες σοκαριστικα! Αυτο το συγκροτημα ειναι ακριβως το αντιθετο απο σατανιστες! Και οι Kiss ή δε θυμαμαι ποιος αλλος, οταν σε μια συναυλια και καλα επιναν χυμο ντοματας μεσα απο ενα πλαστικο μπολ σε σχημα κρανειου και το ανεφερε σαν αληθινο αιμα απο πραγματικο κρανιο καταλαβα πως οσα λεει ειναι μπουρδες και υπερβολες, με τον ευγενικο τροπο.

    ReplyDelete