Bloodcult's blog with film and book reviews, past articles about Art, History, Mythology, Literature, Cinema, Philosophy and much more. For now, available only in Greek.

Thursday, October 6, 2011

Redemption TV - Το πρώτο βαμπιρικό τηλεοπτικό κανάλι στοιχειώνει τις οθόνες!

Η γνωστή μας Βρετανική εταιρεία, με την ποικιλότροπη ενασχόλησή της με τα βαμπιρικά μονοπάτια, στην προσπάθειά της να δώσει στα πλάσματα της νύχτας την θέση που τους αναλογεί και στον 21ο αιώνα, απέκτησε τον δικό της σταθμό, με σκοπό να ικανοποιήσει την ακόρεστη δίψα των βαμπιρόφιλων και των ακροατών της ακραίας μουσικής σκηνής!

  Εκπέμπει καθημερινά λοιπόν, στο Sky Channel 368, με την ονομασία Redemption TV, από τις 6 η ώρα το απόγευμα. Οι εκπομπές της και οι ειδήσεις που παρουσιάζει, δεν μοιάζουν με τα υπόλοιπα κανάλια, καθώς εδώ όλα περιστρέφονται γύρω από την ακραία, σκοτεινή μουσική και το horror κομμάτι του κινηματογράφου. Καμάρι των ιδιοκτητών αποτελούν οι αποκλειστικότητές τους σε ότι αφορά στις συναυλίες, καθώς έχουν καταφέρει να βιντεοσκοπήσουν και να προβάλουν συναυλίες από πολλά και σημαντικά  συγκροτήματα (από Marduk έως Nightwish!). Οι μεταδόσεις αυτές συμπεριλαμβάνουν υλικό από τα παρασκήνια και συνεντεύξεις με τους πρωταγωνιστές. Συχνά μάλιστα προβάλουν και αρκετά underground σχήματα, κυρίως από την τοπική σκηνή, ενώ παρουσιάζουν ανταποκρίσεις από τα σημαντικότερα Ευρωπαικά φεστιβάλ (Donington, Reading Festival, Metal Hammer Golden Gods Awards, London Tattoo Festival, και άλλα πολλά). Και τέλος, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι διαγωνισμοί που γίνονται απ’ τον σταθμό, που αφορούν κυρίως στη μουσική και στο κινηματογράφο. Όσο για τους παρουσιαστές; Χμ, μάλιστα! Ασφαλώς και δεν χρειάζεται να πω πολλά για την Eileen Daly, ή για τον Dave Vanian (The Damned), ωστόσο ρίξτε μια ματιά να δείτε και τους υπόλοιπους που στελεχώνουν τη Redemption TV! 
Ο Leander είναι βασικός παρουσιαστής στο Redemption Live, συμπαρουσιαστής στις Ειδήσεις και τις συνεντεύξεις. Η Eileen Daly, είναι παρουσιάστρια του PeekaBoo και της εκπομπής Redemption Culture. Έχοντας προ πολλού περάσει τα 30 της, συνεχίζει να ασχολείται εκτός από τις εκπομπές της, συγχρόνως με το group της, Jezabel, αλλά και με την ηθοποιoία σε ταινίες τρόμου (βλέπε Razor Blade Smile, Cradle of Fear και Pervirella). Επόμενη, η Lenore, η οποία ασχολείται κυρίως με τις συνεντεύξεις στον σταθμό. Τί να πεις τώρα για ένα άτομο, το οποίο έχει κάνει σπουδές στην ψυχολογία και εγκληματολογία, είναι οπαδός των N.I.N. και των Depeche Mode, της αρέσουν λέει τα tattoo, αλλά όχι να τα κάνει(!), ανήκει στο team των Satanic Sluts και της αρέσουν οι χοντρές γάτες! Επόμενη! Η Julia, η οποία από ότι έχω καταλάβει, όταν δεν γυρνά στο Camden, είναι πιωμένη στο Underworld! Η Rene, είναι πολύ εργατικό κορίτσι και δουλεύει συγχρόνως σε sex-shop, σε διάφορες fetish performances, αλλά και στο κανάλι! Μπράβο της... Sabrina Sixxx. Πρώην μέλος του Satanic Sluts και του Black Mass Cabaret, δηλώνει μέγιστη οπαδός των ταινιών της Hammer, αλλά και των My Dying Bride, Dimmu Borgir, N.I.N. κτλ. Έχω βρει αμέτρητες φωτογραφίες της σε βαμπιρικό στυλ σε νεκροταφεία... Το ίδιο περίπου βιογραφικό και για την Γαλλίδα Samara, γνωστή απ’ τις φωτογραφήσεις της και ως Lady Lust. Α, ναι, παίζει και μπάσο στη πασίγνωστη μπάντα Spiders Superstars! Ενώ η Voluptua, εξηγεί τις βαμπιρικές της εμμονές με το γεγονός ότι μικρή έμενε σε ένα σπίτι δίπλα σε νεκροταφείο! Σήμερα; Cage-dancer σε γνωστό γοτθικό στέκι στο Λονδίνο. Όσο για την Morrigan, κάνει το μεταπτυχιακό της στο… Torture Garden, φωτογραφίζεται και άμα βρει χρόνο, περιοδεύει με τους Cradle of Filth πλαισιώνοντας το show τους. Ο κύκλος των γυναικών κλείνει στο κανάλι με την Patricia, απόφοιτο Φιλοσοφικής, με σπουδές στη θεωρία του Κινηματογράφου, η οποία λατρεύει τον Ιταλικό horror κινηματογράφο και τους Fields of the NephilimTo Dark Screen , τέλος, μία από τις σημαντικές εκπομπές του καναλιού, παρουσιάζει ο Dave Vanian, ο τραγουδιστής των The Damned.
Όπως καταλάβατε, έχουμε να κάνουμε με μία εντελώς αντισυμβατική προσπάθεια, που είναι καταδικασμένη να πετύχει, καθώς υπάρχει κοινό και μάλιστα αρκετό, που διψά για κάτι νέο και διαφορετικό. Η μουσική και ο τρόμος συναντιούνται στο σκοτάδι... Οι αισθήσεις αναζητούν το μυστήριο και οι τηλεθεατές... το Redemption TV!

No comments:

Post a Comment