Bloodcult's blog with film and book reviews, past articles about Art, History, Mythology, Literature, Cinema, Philosophy and much more. For now, available only in Greek.

Thursday, October 6, 2011

El Vampiro (1957)

Director: Fernando Mendez
Cast: Abel Salazar, Ariadna Welter, German Robles

Η μεξικανική αυτή παραγωγή δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τους προκατόχους της. Μπορεί να ακούγεται λίγο παράξενη μια βαμπιρική ταινία στα ισπανικά, αλλά η ατμόσφαιρα που αναδύεται από την ταινία είναι καταπληκτική. Ο κόμης Duval είναι ένας βρυκόλακας στα πρότυπα του Δράκουλα που χάραξε ο Bela Lugosi. Μεταμορφώνεται σε νυχτερίδα, περνά μέσα από τοίχους, τρέμει τους σταυρούς και τα παλούκια, και κοιμάται όλη μέρα (χαρακτηριστικό όχι μόνο στους βρυκόλακες του Μεξικού, αλλά και στους κοινούς μεξικανούς θνητούς, αν θυμάστε από τα Λούκυ Λουκ!). 
Οι βρυκόλακες στην ταινία αυτή μοστράρουν συχνά τους μακριούς κυνόδοντές τους, κάτι που λείπει από τις βαμπιρικές ταινίες της Universal. Φυσικά, υπάρχει και ένας γιατρός α λα Van Helsing, ειδήμων στο θέμα των βρυκολάκων που βοηθά τους θνητούς να ξεπαστρέψουν το βρυκόλακα, μόνο που είναι νεαρούλης και φλερτάρει με την πρωταγωνίστρια.

No comments:

Post a Comment