Bloodcult's blog with film and book reviews, past articles about Art, History, Mythology, Literature, Cinema, Philosophy and much more. For now, available only in Greek.

Tuesday, May 3, 2011

Dianiel Oullette – Art of Grotesque Eroticism


Διαστροφή και ακραία σεξουαλικότητα, εφιαλτικές ερμαφρόδιτες μορφές, βία και ασχήμια… μα όλα αυτά καλυμμένα από ένα πέπλο αφάνταστης σκοτεινής ομορφιάς και αστείρευτης φαντασίας. Μετά τον «δικό μας» Γιάννη Νίκου, στον οποίο έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενο άρθρο, την τιμητική του έχει αυτή τη φορά ο ζωγράφος Daniel Oullette, που ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη. Δύσκολο να χωνέψει κάποιος ότι οι πίνακές που δημιουργεί ο ζωγράφος αυτός έχουν γίνει αποκλειστικά με μολύβια (από ΗΒ ως 8Η) και όχι εξολοκλήρου από υπολογιστή.

Κι όμως… Το αστείρευτο ταλέντο του στο σχέδιο, σε συνδυασμό με την ακραία και εφιαλτική του φαντασία, δημιούργησαν μερικά από τα πιο αξιόλογα και ξεχωριστά έργα των τελευταίων χρόνων στο χώρο. «Πατάει» σε σουρεαλιστικές βάσεις αλλά δίνει αποκλειστική έμφαση στο «ξεζωγράφισμα» των μορφών που κυριαρχούν στις συνθέσεις του. Θα έλεγε κανείς ότι θέλει να περάσει ένα ωμό και απλουστευμένο (αν μπορεί να υπάρξει αυτό) σουρεαλισμό, βασισμένο στην παραμόρφωση, επηρεασμένος από κάθε λογής διαστροφή που θα μπορούσε να δώσει τροφή στο «ξεζωγράφισμά» του. Και αυτό γιατί οι μορφές είναι minimal, καθαρές και αρρωστημένα αδυνατισμένες, με έμφαση στην ακραία σεξουαλική επαφή η μια με την άλλη, καθώς και έχοντας ζωώδη χαρακτηριστικά ή συμπεριφορά.
Σημείωση: Υπάρχουν άφθονα links στο διαδίκτυο, όπου μπορεί κανείς να ψάξει για περαιτέρω πληροφορίες.

No comments:

Post a Comment